Еразмус проект

За совршени наставници по физичко образование

Биди првиот што ќе дознае кога платформата за учење ќе биде активна!

За проектот

Обука за управување со аутизам и однесување за наставници по физичко образование (Ф.О.) е иницијатива кофинансирана од Еразмус + (2022-2-IE01-KA220-SCH-000100336), која има за цел да влијае на подобро вклучување на учениците со нарушувања од спектарот на аутизам во училиштата и во спортот. Со обука на наставниците, овој проект ќе влијае на нивните клучни компетенции за работа со ученици со аутизам. Исто така, обучената група на наставници по ф.о. ќе има големо влијание врз другите наставници по ф.о. во секоја од земјите партнери во овој проект.

Вести

Промотивно видео за проектот P.E.rfect

Промотивно видео за проектот P.E.rfect

Погледнете го нашето промотивно видео за иницијативата P.E.rfect.
Прв офлајн P.E.rfect состанок

Прв офлајн P.E.rfect состанок

Во периодот 23-26 март 2023 година, во Даблин (Ирска) се одржа првиот офлајн проектен состанок на иновативна акција, чија цел…

Партнери во проектот

ИНСАЈД ЕУ - Ирска

INSIDE EU беше формиран во Трали, Ко. Кери Ирска од Дирк ван дер Мерве, параплегичен спортист, тренер и ментор, за да обезбеди зајакнување и приспособена физичка активност за подобрување на здравјето на лицата со посебни потреби, особено на корисниците на инвалидска количка.

Повеќе

Сина Светулка – Македонија

Здружението за подобрување на квалитетот на животот на лицата со аутистичен спектар на нарушувања „Сина светулка“ (Сина Светулка) е основано на 28.02.2017 година во Скопје врз основа на 15-годишното искуство во областа на аутизмот на основачите.

Повеќе

Универзитет Масарик - Чешка

Универзитетот Масарик е основан во 1919 година во Брно, Чешка. Институтот за истражување на инклузивно образование е сместен во рамките на Факултетот за образование. Неговите главни цели вклучуваат: Истражување за имплементација на принципите на образовна и социјална инклузија, создавање платформа за развој на млади истражувачи и поддршка на докторанти на специјалното образование.

Повеќе

АЦД ЛА ХОЈА - Шпанија

АЦД ЛА ХОЈА е шпанска културна и спортска асоцијација. Се заснова на принципите на соработка, интеграција, заштита на животната средина, солидарност, хуманост и универзални човечки вредности и промовира средина во која заедницата ќе може да создава, размислува, да ги реализира своите идеи и да гради позиции и реакции за важни прашања.

Повеќе

БСДА - Бугарија

Бугарската асоцијација за развој на спортови /БСДА/ е основана во 2010 година и е непрофитна организација од јавен интерес, посветена на развојот на бугарскиот спорт и подобрување на спортската култура во Бугарија!

Повеќе

2-removebg-preview

Вимодо - Кипар

Вимодо е истражувачка и образовна организација со седиште во Кипар, специјализирана во областите на истражување, иновации и социјална инклузија. Ние се стремиме да развиеме и имплементираме одржливи решенија за да ги задоволиме потребите на луѓето со помалку можности и нивните семејства.

Повеќе

skola-logo

Oсновно интегративно училиште број 12- Полска

Ние сме основно интегративно училиште број 12 во Краков. Во нашето училиште имаме 400 ученици од кои 73 деца од Украина. Училиштето има два вида настава – класична и интеграциска.

Повеќе